Tuesday, 8 January 2013

..HAPPY 7TH ANNIVERSARY..

ASSALAMUALAIKUM..

Lama Ana x tulis kat Blog.. Maklumla, busy kerja baru.. Kerja x busy mane pon, cume busy berpindah.. Syok gile dapat serba serbi baru.. Alhamdulillah, semua dah settle..

Semalam 07.01.2013 adalah hari Anniversary Perkahwinan Ana yang ke 7 tahun.. Pejam celik pejam celik dah 7 tahun dah.. Ana sendiri pon macam xpercaya dah melayari bahtera perkahwinan ni 7 tahun..

Selalunya bila kite bercerita tentang perkahwinan yang dah menjangkau 7 tahun ni, orang akan cakap "dah x feel cam dulu".. mungkin bezanya dulu jalan berpimpin tangan, caring lebih, macam2 la.. Tapi sekarang kalau berjalan pon suami sebatu kat depan, kita kat belakang.. Hehe..

Tapi alhamdulillah, setakat ni ana n husband masih lagi berpimpin tangan, dia masih lagi caring macam dulu.. Perubahan tu ada.. Tapi xketara la..

Untuk tahun ketujuh ni, semestinya Ana nak berusaha lebih keras untuk menjadi isteri yang baik. Dan paling dinantikan adalah pasal anak.. Ana pernah tanye hubby, dia kisah tak kalau ana dengan dia ditakdirkan berdua je sampai bebile.. die cakap die xkisah cuma die takot Ana yang boring.. xde kawan kat umah katenye..

Tapi bagi Ana, walaupun Ana xde anak lagi, tapi Alhamdulillah Ana bahagia sangat2.. Sunyi tu ade kalau husband gi keje n Ana sorang2 kat umah.. Tapi Ana isi masa yang ada dengan cara Ana sendiri.. Samada layan Drama Korea atau pon Ana akan buat kek,biskut.....apa2 je yang boleh isi masa..hurmmmmm..

Satu kesimpulan yang Ana selalu befikir sendiri kalau tetibe diri ni down fikir pasal anak.. Ana akan cakap dalam hati..

"Sabarla Ana.. Walaupun kau xde anak, kau bahagia.. Orang lain yang ade anak pon belom tentu bahagia.. Ade yg sampai bagi anak kat orang sebab hidup diorang susah.. Ade yg bela anak tapi anak xsekolah sebab beban hidup.. Kau mesti xnak anak kau mcm tu.. so  SABAR!!! Allah ade caturanNya sendiri dan Dia mesti dah atur cantikkkk perjalanan hidup hambanya.. Sekurang2nya kau pernah mengandung.. Bermakna kau boleh mengandung.. Cuma rezeki tu belum sampai.. Orang lain yang langsung xboleh mengandung, rahim takde la apela, lagi terseksa perasaan diorang kalan nak dibandingkan dengan kau..Bersabarlahhhhh"

Itu la antara ayat yang boleh buat hati Ana teguh kalau tetibe terfikir kenapa Ana sampai sekarang xde anak. So untuk tahun yang ketujuh ni, Ana akan berusaha lebih, berdoa dan bertawakal.. Semoga Tuhan membuka pintu rezeki itu secepat mungkin.. Aminnnn..

CELEBRATE??hehe.. belum celebrate pon lagi.. Hubby ajak pergi dinner, tapi Ana xtau nak pergi mana n nak makan apa.. So cakap kat hubby, bila dah tau nanti baru celebrate.. Hehe..

Ok la.. Nak sambung buat kerja.. Ana doakan korang semua bahagia dengan hidup masing2, dilimpahkan rezeki yang xputus, diberi kesihatan yang berpanjangan, diberi ketenangan selamanya.. Aminnnn..

BABAI!!

No comments:

Post a Comment