Monday, 14 September 2015

.. I'M BACK!!!!! ..

ASSALAMUALAIKUM..

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

Menulis semula dengan semangat yang baru..
Alhamdulillah..
Semoga berterusan la perasaan TENANG ni..
Ngeee...

5 bulan!!!!
5 bulan simpan berita happy..
Sekarang baru tebukak hati nak share cerita happy tu..
Yang mana skang ni jadi kenangan saje..
Kenangan terindah..
Juga.. 
Kenangan..
Errrrr...
Kenangan terindah je la..
Hahahahaha..

Ok..
Ingat x Ana ade bagitau bulan 3 aritu fasa Ana down..
*Mane la nak hingat.. Haku pon bezaman baru nak update..
Hahahahahahahahaha..

Down sebabbbb..
Eksaited sgt nak buat IUI..
Ingatkan cycle bulan 2, leh la IUI..
Tapi xleh..sebab cycle masa tu kene cek hormon dulu..
So bazir 1 cycle dah..

Dapat date jumpe doc sebelum date dijangka period bulan 3..
Jumpa doc untuk consult IUI..
Hati bebunga la..
Sebab lepas jumpa doc tu, mesti doc cakap..
"Ok.. So kita tunggu awak period la.. Hari kedua dtg cni amik ubat.."

So pada date nak jumpa doc tu,
sangat sangat sangatttt la eksaited..
Tapi.. Tunggu dari pukul 8..
Tak jugak dipanggil..
Sampai la pukul 10.30, baru nurse cakap doc nak tengok result xray HSG..
Ana pon masa tu camne tah boleh lupe mende alah tu..
Fine.. MR J suruh Ana duduk dekat kantin LPPKN dulu..
Sebab Ana pon belum b'fast masa tu..

MR J balik umah sementara Ana makan..
Dalam setengah jam,MR J sampai LPPKN..
APAK LAJU BAWAK MOTO!!!!
hahahahahaha..

MR J baruuu je tarik kerusi nak duduk..
TETIBE!!!!!
Fon Ana bunyi..
Naik nombor LPPKN..

Dalam hati..
"Ala..Doc nak jumpe dah ke..sian MR J..xsempat makan.."

Ana pick up call..
Nurse cakap..
"Minta maaf puan.. Doc ada meeting urgent dengan pengarah.. Nanti naik, ambik date baru k.."
Tutttt Tutttt Tuttttt Tuttttt..

Ana.....
...DIAM...
Pandang MR J..
...DIAM LAGI...
dalam hati..
Sedih!!!!
Kesian kat MR J pon iye..
Dia penat pon belum ilang,.
Duduk pon belum!!!

MR J tanye "Doc dah panggil ke.."
Ana terus ajak MR J naik atas..

Pegi kat kaunter..
Tak cakap banyak..
Muke memang xtau ah seposen ke 1 sen..
Sebab nurse2 asek cakap sorry je..
Dalam hati memang xde feel dah..
Memang nak tau date je dulu..

Sekali dapat date..
Dah lepas date period pon..
So terpaksa ah skip 1 lagi period..
Jawabnye bulan 4 la baru IUI..
Kalau dapat!!!!
Memang down..
Down sangat2..
Nak nangis..
Nak marah..
Sume ade..

Cycle bulan 3 pon datang macam yg dijangka..
Takde mood nak BBT..
Takde mood nak TTC..

Tapi disebabkan dah jadi rutin..
Amik suhu tiap2 pagi..
Bila x buat.. Rasa xlengkap plak hari tu..

Cycle bulan 3 ni jugak..
Ada geng BBT sedekah OPK..
Boleh la pakai..

Cycle bulan 3 ni jugak..
Abah belikan hempedu belut..
Untuk MR J makan..
Petua hempedu belut ni dapat dari geng BBT jugak..

BBT..
OPK..
Hempedu belut..
Layan kan je la..

Ana cite kat entry lain hal 3 mende ni k..
Kang panjang melebor entry ni..
Muntah pink korang kang..
Hahahahahahaha..

Babaiiiiiiiii...

No comments:

Post a Comment