Friday, 15 February 2013

TAK SIHAT..BOSAN.

ASSALAMUALAIKUM..

Bersiaran dari umah,terbaring atas katil,menaip menggunakan htc one x ku..

Masuk arini,dah 5 ari Ana demam..Demam yg sakit bisa2 satu badan..memang xsuka kene demam cmni sbb Ana akan merengek dan menangis..3 hari lepas,pukul 6am dh terpacak kt satu klinik swasta ni (better dirahsiakan nana klinik)..Dah xtahan sgt..Menggigil2 n badan mcm melayang2..

Masa kat klinik 2,Ana sorg je pesakit..tapi nk menunggu doc panggil makan masa setengah jam!!huh!!Org tgh xlarat,lambat pulak tu..Dah la camtu,bila Ana dh masuk bilik doc,doc cume amik suhu n dengar nafas je!!Dalam ati Ana "aku fikir klinik ni panel company n 24jam je..kalau x,jgn harap la aku nk jejak!!"

Balik umah,makan ubt,TIDO!!Bangun tido,xkurang lg..Malam dlm kul 8,ajak hubby g klinik yg slalu g..klinik ni gk bagus..doc nye lemah lembut,peramah..tak sampai 5 minit dah dipanggil..doc cek tekak (tekak bengkak katenye, no wonder perit je),cek nafas (dada ok),cek suhu (suhu tinggi ye..37++..patutla awak xlarat..doc ckp)..

Doc tu siap tanya duduk area mana n area umah tu slalu fogging x..coz die risau denggi..tapi katenye kalau denggi,tekak xsakit..fuhhh...lega..tapi dia warning gak,kalau mlm ni xok lg,sok pg kene pegi klinik blk utk cek darah..Ana dapat MC 2hari sbb die tgk Ana xlarat sgt..thank Dr. NOR AIDA..

So far,panas badan dh kurg..cuma selsema n sakit bdn sikit2..rasenye xperlu cek darah la kot ye..Kawan2 ade gak ngusik ckp ana ngandung kottttt..tapi ketahuilah semuanya,walaupun cik P Ana xdatang2 dari bulan 10 tahun lps,upt Ana masih -ve..Last Ana cek 3hari lepas..

Breast pon dah 2minggu sakit..Berat..Xleh telanggar sikit tang nipple 2..Ngiluuuuuuu..Dalam dua hari ni lak,miss V rase senak2..so maybe cik P nak menjengah la kot..Ya Allah,kau berikanla jawapan yg pasti..

Ok la..Panjang lebo plak..Sekadar xnak bagi berabok je blog ni..xtau la sape yg sudi baca blog capok ni..apepon,thanks pada yang sudi baca..komen2 la dibawah 2..teringin Ana nak tau siapa pembacanya..hehe..

Doakan Ana cepat sembuh k..babai..ASSALAMUALAIKUM..

No comments:

Post a Comment