Monday, 25 February 2013

ALHAMDULILLAH..

Assalamualaikum..

Bersiaran dari tempat duduk dekat ofis ditemani air milo secawan selepas melantak bubur buatan sendiri..kehkeh..

Topik : Alhamdulillah..?? M.O.T.I.F??

Alhamdulillah sebab Ana baru je sihat.. CNY ari tu Ana demam panas.. So cuti terus seminggu.. Baik je demam, Ana dapat berita gumbira.. Kawan baik bernama CIK MERAH datang menjelma setelah sekian lama ku tunggu kau tiba.. (Hek eleeee.. Period pon happy!!) Ofkos ye cik puan sekalian!! Bagi mereka2 yang ade masalah period macam Ana mesti la ternanti-nanti cik Merah untuk senang plan MASA DEPAN.. ahaks!!

Tapi, disebalik kegembiraan, timbul jua keperitan.. Cik Merah membawa bersama-sama dia CIK SENGGUGUT yang memang meruntun jiwa.. Sakitnya hanya tuhan yang tahu.. Cari kat pak Google, ramai berkata sapu losyen mustajab tu amatla mujarab. Maka diri ini dengan berkobar-kobar pergi melayangkan duit membeli mende tu dengan harapan Cik Senggugut tak terlampau sakit supaya Ana dapat bekerja setelah seminggu cuti sakit..

MALANGNYA!! Lepas je sapu losyen tu, 10 minit kemudian Ana rasa nak terberak.. Berlari-lari anak la daku ke toilet dan dikala itu bermula la detik menjadi JU-ON di rumah.. Merangkak dan menangis2!! Rasa mcm nak mati!! Ana makan ubat pain killer and ubat angin. TIDO!!

Tersedar pukul 5AM.. Niat bangun tidur untuk pergi kerja.. Tapi Cik Senggugut amatlah kejam kerana telah menjemput Cik Gastrik untuk joint die sekali menyucuk2 perut daku. YA ALLAHHHH!!

Pukul 6AM, ajak Mr J pegi pusrawi.. Ku gagahkan badan untuk berjalan turun tangga sampai ke kereta.. Sampai je Pusrawi, Mr J tolak pakai wheelchair sementara Ana hanya mampu menangis dan menangis.. Sampai je tempat pendaftran, terserempak dgn doctor.. Doctor tanya Mr J "kenapa??". Mr J jawab "Period Pain n Gastrik.." Terus doc suruh masuk ke wad sementara.. xsempat nak daftar2 dah.. 

Baring je atas katil, tangan kene cocok.. Amik darah, masuk air.. cocok ubat kat lengan. Kepala terus mamai dan TIDO..

Sakit berlarutan sehingga hari Rabu dan Ana dihantar ke Hospital Ampang sebab xmampu nak bayar kos kalau jumpa pakar kat Pusrawi. Bila dah sampai hospital ampang, mulut ni mcm nak maki hamun. Standard la kan.. Hosp Gov............................. Malas la nak cakap..

Doc suspek appendic.. WAAAA.. TAKOT TUUUUU.. Tapi lepas xtray, katanya jangkitan kuman sebab demam panas aritu.. Ok fine.. Ana balik rumah rest kat rumah lagi bagus..

Now dah OK sikit and masih cont ubat.. Sampai 3papan ubatnye untuk dihabiskan..

Ok.. dah penat menaip.. Nanti sambung lagi.. Tata!!

2 comments:

  1. Salam mummy adam..salam kenal juga..awak org 1st yg komen kt blog huduh ni..hehe..anyway,tq tq tq n tqqqqqqq sebab sudi jengah..

    ReplyDelete