Tuesday, 16 April 2013

:: WANITA DAN AIRMATA ::

Buat semua insan yang berJANTINA lelaki, anda disarankan membaca ini.. Kepada wanita juga, sila lah bagi sang suami kita membacanya..
** Ana pernah bagi MR J baca, and reaksi dia???? Macam xde pape.. Hampeh!! Mungkin sebab masa tu Ana tak nangis kottt...

Jika seorang wanita menangis dihadapan kamu
Itu bererti dia tidak dapat menahannya.

Jika kamu memegang tangannya disaat dia sedang menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.

Jika kamu membiarkannya pergi
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya.
SELAMANYA…

Seorang wanita tidak akan mudah menangis
Kecuali dihadapan orang yang amat disayangi
Dia menjadi lemah.

Seorang wanita tidak akan mudah menangis
Hanya dia sangat mencintai dan menyayangi kamu
Dia akan menurunkan rasa egoisnya.

Lelaki, jika seorang wanita pernah menangis keranamu
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.
Dia adalah orang yang akan tetap
Bersamamu sepanjang hidupmu.

Lelaki, jika seorang wanita pernah menangis keranamu
Tolong jangan menyia-yiakannya.
Mungkin kerana dengan keputusanmu itu
Kau merosakkan kehidupanya.

Saat dia menangis dihadapanmu,
Saat dia menangis keranamu,
Lihatlah matanya…
Dapatkah kau lihat dan merasakan sakitnya?
Fikirkannya…

Wanita manakah yang akan menangis
Dengan murni dan penuh kasih sayang
Didepanmu dan keranamu…

Dia menangis bukan kerana lemah
Dia menangis bukan kerana ingin meraih simpati atau rasa kasihan.
Dia menangis kerana
Sudah tidak mampu menangis dalam diam

Lelaki…
Fikirkanlah tentang hal itu
Jika seorang wanita menangisi hatinya
untuk kamu
Dan semuanya kerana dirimu.

Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah
engkau lakukan untuknya,
Hanya kau yang tahu jawapannya….
Pertimbangkanlah…

Kerana satu hari nanti
Mungkin akan terlambat untuk menyesal,
mungkin juga terlambat untuk meminta maaf
 
Ana "curi" mende ni dari blog mane tah.. Tak ingat.. Tapi 1st time Ana baca, kesemua ayat di atas ana akui adalah benar.. Bukan cobaan.. Benar2 menggambarkan hati seorang wanita..
 
TETAPI!!!  
laaaa..ade tapi jugak ke??
OPKOSSSS...
 
Kita sebagai wanita juga jangan la hanya memikirkan perasaan sendiri.. Fikirkan juga perasaan si Lelaki.. Mungkin lepas ni ade post pasal LELAKI DAN AIRMATA pulak?? Ngeeeeeee... Lain macam kan kalau Lelaki dan Airmata?? Macam bukan lelaki je.. Dush2!! Banyak cantik kau Ana!!
 
Lelaki juga manusia biasa.. Punyai perasaan sedih juga.. Juga punyai airmata.. Tapi kita jarang.. Kita jarang melihat si Lelaki menangis sewenang2nya.. Kerana lelaki dijadikan untuk menjadi pemimpin.. Macam mana kalau nak jadi pemimpin kalau sikit2 nanges kan??
 
Kau ni nak merapu apa sebenarnya Ana??
Tah.. Aku pon xtahu.. Sebenarnya aku xde modal nak update blog aku..
 
K.B.A.I!!

No comments:

Post a Comment