Tuesday, 11 June 2013

..SURAT CINTA..

..ASSALAMUALAIKUM..

Pagi Jumaat yg indah.. 
Cuaca yg sangat memuaskan.. 
Mood Ana pon macam smooth je.. 
Adake mood smooth?? 
Ahhhhhh.... 
Ada aku kesah!!

Setelah sekian lama..
 Mengambil masa.. 
Mencari topik..
Untuk di TEPEK kat blog ni.. 
.....akhirnya.....
Terbuka hati untuk share sesuatu..

SURAT CINTA??

APAKAH??

DAH KAWEN PON DAPAT SURAT CINTA??

.....HEHE.....

JENG JENG JENGGGGGGGGGGGG........

Ni la surat cinta nya..
**Nama daku siti Rohana..
Tapi doc tulis siti Dohana..
Hurmmm...
Apa2 je la doc oiiiiiiiii....

Untuk makluman semua..
Pada 01.06.2013 bersamaan dengan hari sabtu..
Ana pegi klinik tu..
Tuuuuuu....
Laaaa.... Tu laaaaa....
Klinik yg kat atas tu ha........
Nampak ke idok?????
Ooooo..
Dari tadi dah nampak eak..
Kihkih..
Nak scan..
Kot2 ada cyst..
Sebab Peah masih xdatang
UPT pulak suka sangat dengan tolak!!
Kalau kita mesti la suka tambah!!
+ pahala, + duit, + usaha, + macam2..
Tapi si UPT ni pelik sungguh!!

Setelah perut daku di tekan2,
di seret2,
di golek,
di gelek2,
di belek2,
ke kiri,
ke kanan,
ke depan,
dan ke belakang
oleh batang scan tu,
doc cakap camni sambil scan tu
"hurmmm.... rahim ok..
tapi xnampak kantung..
bermakna memang awak xpreggy..
cyst pon saya rasa xde..
sebab rahim memang kosong..
kita tengok dekat blah lain pulak"
sambil menyeret batang scan tuh
dan perut ana kejap kejung kejap rileks..
Doc cakap lagi
"area tiub pon xde apa2..
semuanya ok je..
so maybe masalah hormon u saje"

Fuhhhhh.....
Lega..
Tersangat2 lega bila doc cakap xde cyst..
Alhamdulillah..
Terima kasih Allah..

Kembali ke meja doctor
dan mengadakan sidang media
iaitu sesi soal jawab..
wahhhhhh...
ayat ko Ana!!

Doc  :  Dah berapa lama kawen ni??
Ana  :  7 tahun lebih dah doc..
Doc  :  Sebelum ni mmg xpenah preggy ke??
Ana  :  Masa tahun kedua dah lekat, tapi gugur masa kandungan 3bulan.. Lepas tu terus xde sampai sekarang..
Doc  :  Tak pernah buat check up ke??
Ana  :  2 tahun lepas dah buat dekat HKL.. Masa tu yg disahkan ada cyst.. Tapi dah operate dah..
Proceed sampai IUI sekali je.. Tapi xberjaya.. So saya stop dulu sampai la skarang ni..
Doc  :  So, xnak try check up lagi skali je.. Kalau nak saya buatkan surat untuk awak refer kat sana..
Ana  :  Boleh jugak.. Doc buat je la.. Nanti saya pergi..
Doc  :  Ok.. kejap lagi saya bagi.. Awak xde amik suppliment apa2 macam EPO ke folic asid ke??
Ana  :  Ada.. Baru cycle yg ni saya makan EPO.. Tapi period xdatang pulak.. Tu yg saya risau takut ada cyst ke apa ke.. Mana la tau xserasi..
Doc  :  No.. U teruskan makan EPO tu.. EPO sangat bagus untuk rahim kita dan breast juga.. Start dari skarang, U makan asid folic also..
Ana  :  Doc, jz want to confirm.. EPO tu kita patut makan everyday or sampai kita O saja?? Sebab apa yg saya baca sampai O je..
Doc  :  No.. U should take everyday.. Tak semestinya U makan sampai O saje.. But make sure kalau period u delay, u stop EPO..

** Ada sedikit kekeliruan kat sini.. Sahabat2 dekat RATUHATI sume cakap makan sampai O je..

So..
Ana amik keputusan..
Untuk teruskan je makan EPO tu..
Lagipun..
Dah memang Peah mereng kan..
Ana plan..
Nak try teruskan je EPO..
Sampai Peah dah pulih sepenuhnya..
Then baru Ana stop sampai O je..

Berkemungkinan jugak..
start bulan 7 nanti..
Baru Ana nak gi check up balik kat GH..
Sebab bulan 6 ni super duper busy!!
 Tapi bulan 7 dah puasa..
Bulan 8 lak dah raya..
 Adehhhhhh!!!!

Tengok je la nanti mcm mane..

K>B>A>I

 



No comments:

Post a Comment